UD Environmental Equipment Technology Co.,Ltd

Nyheter

Avlopps kemisk utfällningsbehandling
Släpp tid: 2020-05-08 13:37:59  träffar: 15

Moderna avloppsreningsmetoder är huvudsakligen indelade i fyra kategorier: fysisk behandling, kemisk behandling, fysisk-kemisk behandling och biologisk behandling.

Kemisk utfällningsmetod.

Den kemiska utfällningsmetoden hänvisar till tillsats av vissa kemiska ämnen till avloppsvattnet för att orsaka fem-reaktionsreaktioner med de upplösta föroreningarna i avloppsvattnet för att bilda hårt-till-vatten-salter (fällningar) som fälls ut ur vattnet och därigenom reducerar eller avlägsnar Föroreningar i vatten.Den kemiska utfällningsmetoden används mest för att avlägsna kalciumjoner, spegeljoner och tungmetalljoner i avloppsvatten, såsom vatten, krukor, bly och skålar. Enligt olika utfällningsmedel som kan användas, kan utfällningsmetoden delas in i kalkmetod (även känd som hydroxidutfällningsmetod), sulfidmetod och silversaltmetod.

Summan av Ca 2+ och Mg2 + -innehållet i vatten kallas total hårdhet, som kan delas upp i karbonathårdhet och icke-karbonathårdhet. För karbonathårdhet kan kalk tillsättas för att minska Ca 2+ och Mg2 + i vattnet till bilda CaC03 och Mg (OH) 2-utfällning. För att avlägsna icke-karbonat-hårdhet samtidigt, kan mjuk-soda mjukgöringsmetod användas för att göra Ca 2+. Det bildar CaC03 med Mg2 + och llMg (OH) 2 utfälls och avlägsnas . Därför, när hårdheten eller alkaliniteten hos råvattnet är hög, kan den kemiska utfällningsmetoden användas som förbehandlingen för jonbytesmjukning först för att spara driftskostnaderna för jonbyte.



Tidigare: Den viktigaste processen för ren...

Nästa: Avloppsrening Fysisk filtreringsb...